Cuma

PATLICANLI BULGUR PİLAVI


Malzemeler:
1 adet patlıcan
1 büyük soğan
2 adet sivri biber
1 yk biber salçası
2 domates
2 sb pilavlık bulgur
1 fincan sıvı yağ
3,5 sb su
Tuz
Karabiber
Pul biber


Tarifi:
Patlıcanları paçalı soyup küp küp doğrayın ve tuzlu suda bekletin. Bu arada soğanlar küp küp, biberleri ince halkalar halinde doğrayıp hazır edin. Patlıcanları kullanmadan önce iyice süzün.

Geniş bir çift kulaklı tavaya sıvı yağı koyun ve küp küp doğradığınız soğanı ekleyin. Biraz çevirdikten sonra halka halka doğradığınız biberi de koyun kavurmaya devam edin. Salça ve küp küp doğradığınız patlıcanı da ekleyip hepsini 3-4 dk kadar kavurun. Üstüne domates rendesini de ekleyip biraz pişirin.
Malzemeler yumuşayınca yıkadığınız bulguru da ekleyin. Tuz ve karabiber ekip suyu koyun. Suyunu çekene kadar (yaklaşık 20-25 dk) pişirin. Altını kapatınca tencereyle kapağı arasına kağıt havlu koyup en az 10 dk dinlendirin.

Servis yaparken üstüne pul biber ekin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder