Görünüş yanıltmasın, kek kalıbında yaptığım için kek gibi görünüyor. Tabii Karadeniz'de yiyeceğiniz gibi bir mısır ekmeği değil. Daha yumuşak bir ekmek.
Malzemeler:
1 sb mısır unu
1/2 sb beyaz un
1 tk şeker
1 çk tuz
1 paket kabartma tozu
1 sb süt
1 yk margarin ya da tuzsuz tereyağı
1 sb yoğurt
1 yumurta
Tarifi:
Mısır unu, beyaz un, şeker, tuz ve kabartma tozunu bir kapta iyice karıştırın. Ayrı bir kapta sütü üstü kaymaklanana kadar ısıtın. Yağı içinde eritin.
Ilıyınca yoğurdu ve yumutayı da ekleyip iyice karıştırın. Bu sütlü karışımı un karışımının üzerine dökün, çok iyi karıştırın. Karışımı dibini yağladığınız derin bir kaba dökün. Ben küçük bir kek kalıbında yaptım. Üzerine zevkinize göre baharat ya da uzun biberler koyabilirsiniz. Bu malzemeler pişerken içine doğru kayacaktır.
Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede 45 dk kadar pişirin. Çatalı içine batırıp pişip pişmediğini kontrol edin. Çıkınca yarım saat kadar dinlendirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder