Malzemeler:
2 yumurta
1 tk tereyağı
1 tk krema
Tuz, karabiber
(Miktar isteğe göre artırılabilir.)
Tarifi:Benmari'de olduğu için yapılışı normalden biraz daha fazla zaman alıyor. Aşağıda klasik yöntemi de bulabilirsiniz.
İçiçe geçebilen iki tavanızdan alttakine sıcak su doldurun. Kaynamış olmasın. Üstüne diğer tavanızı yerleştirip ocağın en kısık ateşine koyun.Tereyağını tavada eritin.
Ayrı bir kapta yumurtalarınızı iyice çırptıktan sonra tuz ve karabiber ekleyin ve erimiş yağın üstüne dökün.
Tahta bir spatulayla sürekli karıştırın. 10-15 dk pişirin. Yumurta katılaşmaya başlayınca üstüne kremayı ekleyip karıştırın. Ve ocaktan alın.
Kremalı çırpılmış yumurtanız hazır. Kızarmış ekmekle servis yapabilirsiniz.
Klasik Yöntem:
Teflon tavayı ısıtıp yağı eritin. Çırpılmış yumurtaları ekleyin. Tahta kaşıkla yavaşça karıştırarak çok harlı olmayan ateşte pişirin. Yumurta kendi zevkinize göre pişmiş kıvama gelince kremayı ekleyin. Yine krema kıvamında çırpılmış yumurtanız hazır.
Not: Kolayı varken neden benmariyle uğraşayım diyebilirsiniz ama herşeyin bir sebebi var. Özellikle çok pişmiş yumurtayı sevmeyenler ama yumurtayı sulu sulu da yemek istemeyenler için benmari usulü önerilir. Çünkü benmaride tavadaki gibi yumurtanın bir kısmının kasakatı oluverme ihtimali yok. Tamamı bir arada pişiyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder