Cuma

DOMATES SOSLU KIZARTMA


Malzemeler:
2 adet patlıcan
1/2 kg biber
6 domates rendesi
Kızartmak için bol sıvı yağ (en az 1 lt)
2 diş sarımsak

Tarifi:
Patlıcanların kabuklarını paçalı şekilde soyun. Diklemesine dörde bölüp dört parmak kalınlığında dilimler halinde kesin. Eğer hemen kızartmayacaksanız patlıcanları tuzlu suda bekletin. Biberlerin tohumlarını çıkarıp yıkayın.  İyice kuruladığınız patlıcan ve biberleri çok kızgın yağda kızartın. (Kızartma kabınızın dibinde en az 4 parmak yüksekliğinde yağ olmalı.)Yağını emecek şekilde havlu kağıt serili bir tabağa koyun. Ayrı bir kapta sarımsakları 2 yk sıvı yağda çok az döndürün. Üstüne domates rendesini koyup suyunu çekene kadar pişirin.

Domates sosunu kızartmaların üstüne dökün. Ben asıl sosun lezzetini çok sevdiğimden domates miktarını da sarımsak miktarını da daha fazla tutuyorum. Soğuk ya da sıcak servis edilebilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder