Malzemeler:
1 paket bavette makarna
2 adet orta boy havuç
1 adet orta boy kabak
2-3 diş sarımsak
100 gr kadar çekirdeksiz, doğranmış zeytin
4 yk sıvı yağ
1 paket krema
100 gr parmesan (ya da eski kaşar)
Tuz, tane beyaz biber
Süslemek için maydanoz
Tarifi:
Makarnay kaynayan suya atın. Makarna haşlanırken geniş ve derince bir tavaya sıvı yağı koyun, ısınınca havuçları ve sonra da kabakları ekleyin ve orta ateşte kavurun.
Bir süre sonra dövülmüş sarımsağı da ekleyin ve kavurmaya devam edin. En son zeytini de ekledikten sonra birkaç kez karıştırın ve kremayı ekleyin. Tüm karışımı 1-2 dakika daha pişirin. Beyaz biber ve tuzu ekleyin. Süzdüğünüz makarnayı tabağa koyup üstüne kremalı karışımdan dökün ve bol parmesan serpin, süslemek için maydanoz koyun. (İsterseniz makarna ve tüm malzemeyi karıştırın, isterseniz makarnayı tabağa koyduktan sonra sostan ekleyin.)
Afiyet olsun!
Not: Bu makarnaya isim arıyoruz, önerilerinizi bekleriz:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder