Kremalı Patates |
Cem B.'den
Malzemeler:4-5 tane orta boy patates
1 küçük kutu krema (200ml)
4 diş sarımsak
1 çk tuz
1 tk karabiber
(İsteğe göre: Muskat)
Tarifi:
1 kutu krema, 1 çay kaşığı tuz, dövülmüş sarımsaklar ve tercihe göre bir tutam rendelenmiş muskatı iyice karıştırarak bir sos oluşturun. Patatesleri çok ince doğrayarak (tercihen rendenin doğrama tarafıyla) bir borcama ya da tepsiye dizmeye başlayın. Katlar arasına kremalı sosu döküp iyice yayın, karabiberi eşit dağılacak şekilde serpin. Bütün patatesler dizildikten sonra üzerine krema sosunun tamamı boca edin ve 180 derecede ısıtılmış fırına atarak üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Çok ta güzel olur.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEvet ben de çok severim. Cem'e tekrar teşekkürler.
YanıtlaSilçok güzel tarif için teşekkürler
YanıtlaSil