Hülya A.'dan
Malzemeler:300 gr yaprak
500 gr orta yağlı karışık kıyma
1 yk biber salçası
1 fincan pirinç
1 küçük soğan
1 domates
1 tutam kimyon
karabiber
tuz
2 yk tereyağı
250 ml su
Tarifi:
Pirinci yıkayıp bir miktar sıcak suda birkaç dakika bekletin. Yaprakları kaynayan tuzlu suda çok kısa süre haşlayın. Bir kapta rondodan geçirdiğiniz soğanı, kıyma, salça ve domates rendesiyle karıştırın. Baharatları ve süzdüğünüz pirinci de ekleyin. Haşlanan yaprakların saplarını koparıp ortasına hazırladığınız içten koyun ve parmak kalınlığında sarın.
Tek tek sardığınız sarmaları bir tencereye yerleştirin ve üstüne bir ağırlık koyun. Kaynattığınız 250 ml suyu ve 1 yk tereyağını koyup 30 dk kadar pişmeye bırakın. Pişmeye yakın geri kalan tereyağını da ekleyin. Hafif sulu olarak tabaklara koyun ve yanında yoğurtla servis edin.
Afiyet olsun.
Not. Tarifin orijinalinde kara lahana kullanılır ve içine soğan konmaz. Ama ben zevkime göre değişiklikler yapıyorum:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder