Pazar

LOKUM TAVUK


Seyhan F.'den çok özel bir tarif
Malzemeler:
5 parça baget ya da but üstü tavuk eti
2 adet orta boy soğan
Tuz, karabiber

Tarifi:
Soğanları rendeleyin. Tavukları rendelenen soğan ve tuzla ovun ve bir kaba koyup kapağını kapatın. Dolapta 8-9 saat dinlenmeye bırakın. (Geceden de koyabilirsiniz.)

Tavukları teflon tavaya soğanlarıyla birlikte yerleştirip üzerine biraz karabiber serpin. Teflon tavanın kapağını kapatın. En küçük ocağın en kısığına tavayı koyun. Tavuklar 1 saat boyunca su salsın. Kapağını hiç açmayın.


Tavuklar iyice su salınca altını biraz açın. (Ben fotoğrafını çekmek için kapağı açtım. Açılmayacak:))

Orta ateşte tavuklar suyunu çekip kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin. Kullandığınız etin ne kadar yağlı olduğuna göre su çekme süresi değişir. Su çekmesi yaklaşık 45 dk sürer.

Suyunu çektikten sonra tavanın kapağını açıp tavukların iki tarafı da kahverengileşinceye kadar kendi yağında kızartın.



Sıcak servis edin. Tadınca adını niye böyle koyduğumu anlayacaksınız. Afiyet olsun.

Not: Tavuk derili ve çok yağlıysa çok fazla su salar, eğer tavuklar suda yüzer hale gelirse su çektirme aşamasında yarım saatten sonra tavanın kapağını açın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder