Cuma

KİŞ YA DA TART HAMURU (PÂTE BRISEE)

Malzemeler:
375 gr tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında ve küp küp parçalanmış)
2 tk silme tuz
1 yumurta sarısı
2 tk silme pudra şekeri
100 ml tam yağlı süt (oda sıcaklığında)
500 gr un

Tarifi:

(Bu miktarda malzemeyle yaklaşık 1kg'lık bir hamur bezesi çıkar. Eğer hepsini aynı anda kullanmayacaksanız bezelere ayırıp dondurup sonra da kullanabilirsiniz, çözdürmek için normal dolaba koymanız önerilir.)

Mutfak robotuna metal bıçağını yerleştirip tereyağı, tuz, şeker, yumurta sarısı ve sütü iyice çırpın. Kremamsı bir hal aldığında durdurup elediğiniz unu ekleyin. Unu ekledikten sonra robotu durudurup yeniden çalıştıracak şekilde sık aralıklarla çalıştırın. Malzeme bütünleşip bir top haline gelmeye başlayınca robotu durdurun. Büyük bir beze haline gelen hamuru streç filme sarıp buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.

İhtiyacınız olan tartın büyüklüğüne göre 4'e ya da 6'ya bölüp yaklaşık 3-5mm kalınlığında açın.

Tart hamurunuzu yerleştireceğiniz kaba fırın kağıdı koyup açtığını hamuru iyice yerleştirin. Hamurun her yerini çatalla delerek buzdolabında 30 dk bekletin.

Hamurunuz çeşitli tartlar ve kişler için hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder