Cuma
ENGİNAR EZME
Malzemeler:
5 adet enginar (yapraksız)
1 diş sarımsak
1 fincan zeytinyağı
2,5 limon
1 yk un
tuz
su
Tarifi:
Enginarları hazır ayıklanmış almadıysanız: Bir leğende yaklaşık 1,5 lt kadar suya unu ve 1 limonun suyunu ekleyin, karıştırın. Yapraklarını temizlediğiniz enginarları kararmasını engellemek için hemen bu leğene atın.
Enginarların tümü hazır olunca, ayrı bir kapta kaynattığınız 2 lt kadar suya 1 limonun suyunu da ekleyin. Enginarları bu suda limonlu su her taraflarını saracak şekilde çevirerek haşlayın. 2-3 dk kadar yeterli olacaktır.
Hafif haşlanmış enginarları zeytin yağı, yarım limonun suyu, dövülmüş sarımsak ve tuzla karıştırıp el blenderından geçirin. Rakı mezesi ya da yemeklerin yanına garnitür olarak koyabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder