Cuma

FIRINDA DANA KARNI

Malzemeler:
1 bütün, kemiksiz dana karnı (yaklaşık 2,5 - 3 kg'lık bütün dana pençeta)
1 küçük bir kase şeker
1 küçük bir kase tuz

Tarifi:
Dana karnının yağlı kısmı üste gelecek şekilde tepsiye koyulur. Karıştırdığımız tuz ve şeker üzerini kaplayacak şekilde yayılır. Dolapta 6 ile 10 saat arası dinlendirilir. Çıkardıktan sonra üzerindeki tuz ve şeker yıkanıp et güzelce durulanır. Önceden ısıttığımız fırına konur ve 100 derecede 3 saat hiç dokunulmadan pişirilir. Daha sonra derece 200’e çıkarılıp üzeri kızarıncaya kadar beklenir. Çıkarılıp sıcak servis de yapılabilir. Dolapta soğutulup salam gibi soğuk da yenebilir. Afiyet olsun.

Tandır eti gibi lif lif oluyor, çok lezzetli:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder