İstenen sayıda temizlenmiş bütün kalamar
Kalamarın bacakları
Ton balığı ya da o anda yaptığınız diğer balıklardan kalamarı doldurmaya yetecek kadar balık eti
Eski kaşar peyniri
Tarifi:
Kalamarlar kaynamış sirkeli suda 1 dakika kadar haşlanır. Ayrı bir yerde kalamarın ince kıyılmış bacakları, balık parçaları bir teflon tavada az sıvı yağda orta ateşte kavrulur ve rendelenmiş eski kaşar eklenir.
Sudan çıkarılmış olan kalamarların içi bu karışımla doldurulup ağızları kürdanla kapatılır.
Ayrı bir teflon tavada (tabi mümkünse ızgarada) kalamarlar çevrilerek renklendirilir. Ben yaptığım kalamarlardan birine fesleğenli pesto sos koydum o da çok lezzetli oldu. Afiyet olsun.
buna da mehmet e.'den mi desek? ;p
YanıtlaSil