Kaparili Somon |
Banu K.'den
Malzemeler:4 dilim somon
2 limonun suyu (dilim başına yarım limon suyu)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kapari
2 diş sarımsak
4 defne yaprağı
2 çk tane karabiber
Tuz
(İsteğe göre: Galeta unu)
Tarifi:
Limon suyu, zeytinyağı, karabiber, tuz ve sarımsakları el blenderıyla çekip bu karışıma kaparileri ekledikten sonra somonları en az 4 saat bu sosta bekletin.
Altına defne yaprakları dizdiğiniz tepsiyle önceden ısıttığınız fırında 180 derecede kızarana kadar pişirin.
İsteğe göre sosta bekletilmiş somonlar galeta ununa bulanıp tepsiye alınabilir ve sos tekrar üzerinde gezdirilebilir.
Nefis görünüyor.Elinize sağlık:)
YanıtlaSil