Cuma

SÜTTE KAYNAMIŞ PATATES PÜRESİ

Patates Püresi

Malzemeler:
2-3 porsiyon için
2 adet büyük boy patates
300 gr süt
Tuz


Tarifi:
Patatesleri soyduktan sonra halka halka doğrayın ve bir tencereye dizin. Patateslerin üstüne gelecek ama çok da kapatmayacak kadar sütü dökün ve kaynamaya bırakın.

15 dk içinde kaynayan süt patatesleri yumuşatacak.

Patatesler yumuşayıp çatalla parçalanacak kıvama gelince altını kapatın. Patateslerin tamamen dağılmasına gerek yok. Altını kapatınca tuzu da ekleyip el blenderından geçirin.

Kremamsı, dolaba girse de donmayan o çok lezzetli patates püreniz 15-20 dakikada hazır.

Aslında miktar farketmez. İstediğiniz kadar patatesi soyup halka halka doğrayı üzerini kaplayacak kadar süt koyup kaynatabilirsiniz :) Bir orta boy patatese 100 gr süt hesabı yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder