Seyhan F.'den
Malzemeler:2 kg kemikli kuzu eti (tercihen böbrek yatağı ya da kol)
1 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
2 adet defne yaprağı
Sosu için:
2 yumurta
4 yk un (dolu dolu)
2 sb yoğurt
2,5 sb et suyu (etlerin haşlama suyundan)
tuz
Kızartmak için 1 yk tereyağ
Tarifi:
Etleri, defne yaprakları, soğan ve sarımsağı düdüklü tencereye koyup üstünü geçecek kadar su ekleyin, 10 dk haşlayın. (Düdüklü tencereniz eski tipse 20 dk sürebilir.) Haşladığınız etleri tencereden alın. Et suyunu süzün. Süzülen et suyunun 2,5 bardağı sos için kullanılacak.
Ayrı bir yerde (tercihen rondoda) yoğurt, yumurta, tuz ve unu iyice çırpın. Ilıyan et suyundan 2,5 bardak bu karışıma ekleyin. İyice karıştırın.
Çift kulaklı bir tavada tereyağında etlerin iki yanını kızartın.
Kızaran etlerin üstüne hazırladığınız sosu döküp yavaş yavaş karıştırın.
Tavanın kapağını kapatıp 5 dk kadar pişirin. Sos koyulaşınca etler servise hazırdır. (Sosun daha akışkan olmasını isterseniz et suyundan biraz daha ekleyebilirsiniz). Afiyet olsun.
Not: İsterseniz soslu etleri borcama dizip üstüne kaşar rendeleyip fırınlayabilirsiniz. Bizim gelenekte fırın kısmı yok.
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSil