Meyveli Tart |
Hande G.'den
Malzemeler:
125 gr katı yağ
2 yumurta
1,5 çb şeker
1 çb yoğurt
3 çb un
1 çk karbonat
Dilediğiniz meyveler
1,5 sb meyve suyu
1 yk tepeleme nişasta
Tarifi:
Yağı eritin, içine sürekli karıştırarak şeker, yoğurt ve yumurtayı ekleyin. Unu ve kabartma tozunu da ekleyince çok katı olmayan bir hamurunuz olacak. Bu hamuru yağladığınız tart kalıbınıza dökün ve bir spatula yardımıyla yayın. Burada önemli olan kalıbın özelliği, ortası yüksek, kenarları çukur bir tart kalıbınız olmalı. Böylece hamuru döktüğünüzde kenardaki çukurlara yayılan kısım, pişmiş tartta meyvalarınızın ve jölenizin dökülmesini engelleyecektir. Tartı önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15 dk pişirin.
Tartınız piştikten sonra kalıptan çıkartın ve soğumasını bekleyin. Bu arada tarta koymak istediğiniz meyvelerinizi ince ince dilimleyin ve meyve suyunu hazırlayın. Bu çilek suyu ya da taze sıkılmış portakal suyu olabilir. Meyva suyunu nişasta ile kıvam alacak şekilde pişirin ve tart hamurunun içine dizdiğiniz meyvelerinizin üzerine dökün.
Afiyet olsun.
Elinize sağlık çok lezzetli gözüküyor :)
YanıtlaSil