Cumartesi

TERBİYELİ TAVUK

Malzemeler:
1 bütün tavuk (parçalara ayrılmış)
6-7 tane küçük patates
250 ml tavuk suyu
1/2 portakal kabuğu rendesi
1 çk pul biber
1 tk yaprak safran
1 tutam kimyon
1/2 limonun suyu
karabiber
toz kırmızı biber
tuz
1 fincan sıvı yağ (kızartmak için)

Sosu için:
1 çk hardal
1/2 limonun suyu
2 yumurta akı
100 ml zeytinyağı
3 dövülmüş sarımsak

Süslemek için:
2 adet taze soğan


Tarifi:
Tuz, karabiber ve tuzla harmanladığınız tavuk parçalarını hepsinin sığacağı bir tavada yağda kızartın. Tavuk parçalarının rengi değişsin yeter.

Üstüne safran, kimyon, portakal kabuğu rendesi ve pul biber ekleyin. Soyduğunuz patatesleri de bütün olarak tencereye koyup tavuk suyunu ekleyin ve kapağını kapatın. 1-2 dk kaynadıktan sonra tavadakileri fırın tepsisine boşaltın.

Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede 30 dk pişirin. Tavuk ve patateslerin pişme durumunu kontrol edin. İsterseniz tavuklar kızarana kadar bekleyebilirsiniz.

Sosu:
Hardal, limon suyu ve yumurta akını bir kapta iyice çırpın. Yavaş yavaş zeytinyağını ekleyin. En son bu karışıma dövülmüş sarımsağı da ekleyin. Aslında bir nevi sarımsaklı mayonez yapmış oluyorsunuz.

Fırından çıkardığınız tavuk ve patatesleri servis tabağına koyun. Tepside kalan suyla hazırladığınız sosu blendırda karıştırın ve servis tabağındaki tavukların üstüne dökün. En üstüne de ince uzun doğradığınız taze soğanları koyun. Servis ederken tavukların üstüne sostan koyun.

Afiyet olsun.

Not: Hazırlayacağınız sosun koyu olmasını istiyorsanız tepsideki tavuk suyunun tamamını kullanmayın. Miktarını kendi tercihinize göre ayarlayın.

2 yorum:

  1. ellerine sağlık. paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Rica ederim. İstenirse fırında üstü folyoyla kapatılıp buğulama gibi de pişirilebilir. Ben çıtır sevdiğimden üstünü açık pişirdim.

    YanıtlaSil