Pazar

MEYVE ŞENLİĞİ

Malzemeler:
2 elma
2 şeftali
2 muz
100 gr ceviz
2 paket krem şanti
2 sb süt
2 paket pötibör biskivü
Süslemek için sütlü ya da bitter çikolata

Tarifi:
2 paket krem şantiyi 2 bardak soğuk süt ile çırpıp, donması için buzdolabına koyun. Pötibör bisküvileri derin bir kap içerisine parçalara ayırın. Meyvelerin yarısını rendeleyin, yarısını ise pastanın üstünü süslemek istediğiniz şekilde kesin.

Krem şanti biraz donduktan sonra, 6 yk kadarını ayırıp tekrar buzdolabına koyun.  Geri kalanını ise parçalanmış biskivünün içine koyun. Rendelenmiş meyveleri de bu karışımın içine katıp iyice karıştırın.

Dövülmüş cevizin bir kısmını bu karışıma ekleyebilirsiniz. Karışımı bir kaba yerleştirin ve dolapta bekleyen krem şantiyi pastanın üstüne yedirin. Daha sonra arta kalan meyve parçacıkları ve cevizle pastanızın üstünü süsleyin, dilerseniz çikolata parçalarıyla da süsleyebilirsiniz. Mevsimlik meyvelerle başka şekilllerde de hazırlayabilirsiniz meyve şenliğini. Afiyet bal şeker...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder