Cumartesi

IZGARA LEVREK

(Mevsiminde uygulanmak üzere)
Malzemeler:
Yeteri kadar balık
Her bir balık için 2 adet defne yaprağı
Tane karabiber
Zeytinyağı
Deniz tuzu
Tarifi:
Temizlenen balıkların içine-dışına zeytinyağı ve deniz tuzu sürün, içine defne yapraklarını, derisine attığınız bıçak  izlerine de tane karabiber yerleştirin, bir süre dinlenmeye bırakın. Bu arada fırını ızgara modunda 250 derecede 10 dk ısıtın. Fırının en altına fırın tepsisinde bir miktar su koyun. Isınan fırının ızgara teline balıkları yerleştirin. 500 gr'lık bir levrek için 10 dk bir tarafını, 10 dk diğer tarafını pişirin. Eğer balık küçükse (mesela 300 gr'lıksa) her bir taraf için 5-6 dk yeterli olur. Piştikten sonra defne yapraklarını çıkararak salatayla servis edin.
Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık,balığın en lezzetli pişirme şeklidir bana göre:)

    YanıtlaSil
  2. Ben de içi sulu sulu dışı çıtır çıtır olan balığı severim. Bu yöntemle sonuç harika oluyor. Fırın tepsisinde alta su koymak hem balığın kurumasını önlüyor hem de balıktan damlayan yağların fırına yapışıp kalmasını engelliyor:)

    YanıtlaSil