Çarşamba

ARMUTLU RISOTTO

Armutlu Risotto
Malzemeler:
2 sb Arborio pirinci
2 adet tatlı armut
1 çk biberiye
200 gr. Gorgonzola peyniri
2 sb tavuk suyu
1 sb beyaz şarap
1 sb sıcak su
1 sb armut suyu
1/2 çb. zeytinyağı


Tarifi:
2 adet tatlı armutu küp küp dilimleyin.
Gorgonzola peynirini de dilimleyin. Pilavı yapacağınız tencerede biberiyeyi zeytinyağı ile kavurun. 
Daha sonra pirinci ekleyin, iki dakika kadar kavurduktan sonra ılık tavuk suyunu ekleyin, ara ara sıcak su ve armut suyu da ekleyin. 

Tavuk suyunu eklemeye devam ederken sürekli karıştırın. Ara ara yavaş yavaş tavuk suyunu eklediğiniz bir seferde şarabı da ekleyin.
20 dakika kadar pişirdikten sonra, küp küp dilimlenmiş armutları ve Gorgonzola peynirini ekleyin, peynirler eriyene, armutlar suyunu salana  kadar karıştırarak pişirin. Soğumadan servis edin. Afiyet bal şeker.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder