Cuma

KUŞKONMAZ SALATASI

Kuşkonmaz
Malzemeler:
1 demet kuşkonmaz
2 diş sarımsak
1 limon
1 çb zeytinyağı
tuz

Tarifi:
Kuşkonmazların saplarından beyaz kısımları kesip atın. Bir tencerede su kaynatıp bolca tuz atın. (Tuzun kaynatılırken katılması önemli, kuşkonmaz sonradan eklenen tuzu çekmeyecektir.) Kuşkonmazları koyup birkaç dakika kaynatın (kuşkonmaz körpeyse 5 dk, daha büyük ve sertse 10 dk kadar). Haşlanan kuşkonmazları bir tabağa alın.
Ayrı bir kapta 1 limonun suyu, zeytinyağı, tuz ve dövülmüş sarımsağı iyice çırpıp kuşkonmazların üstüne dökün. Soğuduktan sonra servis edin.
Afiyet bal şeker.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder