Cuma

PORTAKALLI TAVUK

Portakallı Tavuk

Malzemeler:
1 adet bütün tavuk
2 adet portakal
1/2 çb biberiye (Taze biberiye kullanırsanız daha iyi olur, bulamazsanız kurusunu da kullanabilirsiniz)
1/2 çb zeytinyağı

Tarifi:
Portakalları ikiye bölerek, derin bir kaba konulmuş tavuğun üstünde, tavuğun her tarafına yedirerek suyunu sıkın. Geriye kalan portakal kabuklarını, tavuğun içindeki boş kısma bir tutam biberiye ile birlikte yerleştirin. Bir tutam biberiyeyi de tavuğun derisi üzerine delikler açarak yerleştirin.

Daha sonra tavuğun üstünde zeytinyağını gezdirin. 200 derecede fırında yaklaşık 1,5 saat boyunca pişirin. Her 15 dakikada bir pişmekte olan tavuğun üstüne sürekli fırın tepsisinde bulunan portakal suyu ve zeytinyağı karışımını bir yemek kaşığıyla gezdirin. Bu işlem tavuğun güzel bir şekilde kızarmasını sağlayacaktır. Üstü tamamen kızaran tavuğu bütün halde servis tabağına koyup servis edin.
Afiyet bal şeker...

2 yorum:

  1. Balığı portakal ve limonla pişiriyorum.Çok güzel oluyor.Tavuğu da deneyeceğim.Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun:) Bu tavuk da çok lezzetli oluyor. Biberiyenin de etkisi var tabi.
    Biz de balığa portakal koymayı deneyelim. Fikir için teşekkürler.

    YanıtlaSil