Cuma

FIRINDA MAKARNA

1 paket (500gr) kalem, düdük ya da fırın makarna

Beşamel sosu için:
750 ml süt
2 yk katı yağ
3 yk un

Üstüne sürmek için:
1 yumurta sarısı
Biraz sıvı yağ

İsteğe bağlı olarak kaşar ya da parmesan peyniri
Tuz

Tarifi:

Makarnayı bir tencerede haşlayın. Ayrı bir tencerede katı yağı eritin, unu üzerine ekleyip kavurun. Rengi sarıya dönünce yavaş yavaş sütü ekleyin. Sürekli tel çırpıcıyla karıştırarak orta ateşte pişirin. Yoğunlaşmaya başlayınca kısık ateşte biraz daha karıştırıp altını kapatın. Eğer peynir ekleyecekseniz bu aşamada beşamel sosa karıştırabilirsiniz.

Haşlanmış olan makarnayla beşamel sosu karıştırıp tuz ekleyin. Yağlanmış fırın tepsisine (fırın tepsiniz çok büyükse bir borcama) karışımı boşaltın.

Üzerine çırpılmış yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımından sürüp önceden ısıtılmış fırına koyun.

Yarım saat kadar 200-220 derece fırında pişirin. Üstü kızarınca çıkarın (fırının gücüne göre süre uzayabilir). Fırından çıktığında üzerini kuru bir bezle örtün. 15 dk kadar dinlenmeye bırakın. Sonra kesip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder