Cuma

SELANİK (YENİCELİ) KÖFTE


Haşim P.'den
Közlenmiş patlıcan ve kıyma birlikteliğinden doğan bir lezzet bombası!
Malzemeler:
5-6 patlıcan (ya da 4 topan patlıcan)
500 gr yağsız dana kıyma
2 yumurta
2 yk un
1 tk tuz, biraz karabiber
Kızartmak için 1 çb sıvı yağ
Tarifi:
Patlıcanları közleyin. Bir tavada kıymayı hiç yağ koymadan kavurun. 











Közlenen patlıcanları çok iyi ezin. Kavrulmuş kıymayla karıştırın ve üzerine yumurtaları kırın. Unu, tuzu ve karabiberi de ekleyip iyice karıştırın, tüm malzemeler bütünleşsin. Kaşıkla köfte şekli verebileceğiniz bir kıvamda olacak. 

Sıvı yağı kızdırdığınız tavada kızartın. İyice kızarmadan çevirmeye çalışmayın dağılabilir.


Kızaran köfteleri tabağa alın. Sıcak ya da soğuk servis edebilirsiniz. Müthiş bir lezzet sizi bekliyor. Afiyet olsun!

4 yorum:

  1. Kıymayı neden çiğden yoğurmuyoruz?

    YanıtlaSil
  2. Selanikli büyüklerimden aldığım tarif böyle. Ama fikir yürütünce, dana eti zor pişer, bol köz patlıcanın içindeki kıymanın yeterince pişmeyebileceği düşüncesiyle böyle yapılıyor olabilir.

    YanıtlaSil
  3. Gercekten cok kolay gozukuyor, mutlaka deneyecegim! tarif icin tesekkurler Aslicim :)
    Sevgiler,
    Seda

    YanıtlaSil