Cuma

LİMONDA PİŞMİŞ BALIK

Ekin A.'dan
Malzemeler:
1 adet filetosu çıkarılmış, derisiz herhangi bir balık (çupra, levrek, somon olabilir)
4 adet limon
1 fincan zeytinyağı
Tuz
Tercihinize göre aroma verecek şeyler de ekleyebilirsiniz (defne yaprağı, hardal, susam, zencefil, reyhan, fesleğen, biberiye, tane karabiber...)

Tarifi:
Fileto yapılmış balığı iyice yıkayıp küçük parçalara bölün. Limon suyunu sıkıp balıkları limona bulayıp limonun içine yatırın. Üstüne zeytinyağı, tuz ve diğer koymak istediğiniz malzemeyi (ya da malzemeleri) de ekleyin. Balık parçaları en az 1 gün boyu  bu karışımın içinde kalmalı (buzdolabında). 2 gün kalırsa daha pişmiş bir tadı olur.

Not: 2 gün bekletirseniz çiğ balık yemem diyen birinin bile (siz söylemezseniz) anlamayacağı kadar bembeyaz pişmiş balık görüntüsü oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder