Cuma

ZEYTİNYAĞLI PIRASA



Malzemeler:
1 kg pırasa (ayıklanıp yıkandıktan sonra 2 parmak kalınlığında kesilmiş olacak)
2 adet havuç (yuvarlak yuvarlak kesilmiş olacak)
1 limonun suyu
1 portakalın suyu
1 çb su
1 yk pirinç
1 çb zeytinyağı
Tuz


Tarifi:
Düdüklü tencereye zeytinyağı konur, ısındıktan sonra pırasalar konup biraz çevrilir, daha sonra havuçlar, tuz, limon ve portakal suyu ve su eklenir. Düdüklünün kapağı kapatılır. Öttükten sonra 5-6 dakika pişirilir. Kapağı açılıp pirinç de eklenir. 1-2 dakika daha pişirilir. Pırasamız hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder