Cuma

FIRINDA TAM BUĞDAY EKMEĞİ


Esra Y'den.
Malzemeler:
3 sb tam buğday unu
1 paket kabartma tozu
330 ml bira
1 tk şeker
1 tk tuz
Herkesin kendi isteğine göre koyabileceği malzemeler (ceviz, ay çekirdeği, keten tohumu, çörekotu)


Tarifi:
Kuru malzemelerin hepsini çukur bir kapta karıştırın. Karışımı kabın kenarlarına itip ortasını açın. Açılan çukura birayı yavaş yavaş boşaltın; köpürmeye başlasın. Hamuru iyice karıştırın; vıcık bir kıvamda olması gerekiyor.

Bu karışıma istediğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz. Karışımı fırın kabına ya da kek kalıbına dökün. İsterseniz üzerine susam veya çörekotu dökebilrsiniz. Ben ceviz, zeytin ve ay çekirdeği koydum.

175 derece ısıtılmış fırında aşağı yukarı 45-50 dakika pişirin. Ben borcamda pişirdim.

Çok lezzetli bir ekmek oldu!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder