Cuma

FIRINDA KABAK (SİNKOSTA)

Yasemen E.'den
Bu tarifin kabak sevmeyenleri bile kabak müdavimi yapacak kadar iddialı olduğunu söylediler, ben de hemen denedim:)

Malzemeler:
4-5 adet kabak
1 fincan un
1 çb çiçek yağı
Sosu için:
1 çb zeytin yağı
1 limon suyu
3 diş sarmısak
2 yk beyaz un
Tuz

Tarifi:
Kabakları soyup bir parmak kalınlığında halka halka doğrayın. Fırın tepsisine pişirme kağıdını koyup üzerine çiçek yağını yayın. Kabakları tepsiye dizin. 1 sıra kabak dizdikten sonra üzerine tuz serper gibi azar azar un serpin. Eğer kabak kaldıysa ikinci sıra olarak dizmeye devam edin. En üste de yine tuz serper gibi bir tutam un serpin. Isıtılmış fırında 240 derecede yarım saat kadar pişirin.

Bu sırada ayrı bir kapta zeytinyağı, limon suyu, tuz ve dövülmüş sarmısağı karıştırıp 2 kaşık unla çırpın. Bu karışım biraz bekletin bütünleşsin.

Kabaklar altüst kızarınca çıkarın. Tabağa koyduktan sonra üzerine sostan döküp servis yapın. Afiyet olsun.

Aynı tarifi 1 kg kadar balkabağıyla da deneyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder