Perşembe

KALAMAR TAVA


Banu K.'den

2 Büyük kalamar
1 çorba kaşığı toz şeker
20 gr karbonat
1 limonun suyu
2 şişe maden sodası
10 yk un
Kızartmak için bolca yağ


Tarifi:
2 tane kalamarı çözüldükten sonra yarım santim genişliğinde yuvarlak yuvarlak dilimleyin.

Cam kapaklı bir kaba koyup üzerine bir şişe maden sodası dökün, buzdolabında bir saat bekletin.




Sonra çıkarıp süzün, içine; 1 çorba kaşığı toz şeker, karbonat, 1 limonun suyunu koyup iyice ovun. Kapağını kapatıp buzdolabında en az 5 saat bekletin. Bir gece önceden yapılırsa çok daha güzel oluyor.

Sonra bir süzgeçe aktarıp güzelce yıkayın. Kızartma tavasına bolca ayçiçek yağını koyun. Bir yemek tabağına 5-6 kaşık un koyup, üzerine soğuk maden sodası dökerek, boza kıvamında bir karışım hazırlayın.

Ayrı bir yemek tabağına sadece un koyun. kalamarları önce una sonra sodalı una batırın ve hemen kızdırılmış yağa atın. İki tarafını kızarttıktan sonra, peçete serilmiş servis tabağına alın.


Not: Kalamar kızartması için kalamarları İstanbul' da real marketten Norveç kalamarı alın. Orada açıkta dondurulmuş olarak satılıyor ve çok büyük oluyor. Bizim balıkçılarda satılan kalamar çok küçük oluyor.

1 yorum: