Cuma

TAZE SOĞAN VE MAYDANOZLU CEVİZLİ KİŞ

Cevizli Kiş
Malzemeler:
Tart için:
100 gr tereyağı
1 sb un
1 sb ceviz
Tuz

İçi için:
3 küçük yumurta
1 paket (200 ml) krema
6-7 sap maydanoz
5 adet taze soğan
100 gr kaşar peyniri (ya da cheddar peyniri)
Tuz


Tarifi:
Yine 2 saatlik tart hazırlama süremiz olacak:) Bu ölçüler 4 kişiye yan yemek olarak yetecek miktardadır.

Tartı hazırlamakla başlayın. Oda sıcaklığındaki tereyağı ve yumurtayı karıştırın. Üstüne rondoda incecik çektiğimiz ceviz ve unu da ekleyin. Yoğurarak bütünleştirin ve buzdolabına koyun.

En az 1 saat buzdolabında bekledikten sonra çıkarıp tart kalıbına (24 cm'lik) yayın. Ben bu sefer dikdörtgen bir borcam kullandım. Dibine iyice yayıp kenarlarına da şekil verin. Tüm hamura çatalla delikler açıp yine dolaba koyun.

En az 1 saat daha beklettikten sonra çıkarın ve önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 15-18 dk pişirin. Piştikten sonra 10 dk dinlenmeye bırakın.

Bu arada içini hazırlamak için ince kıyılmış maydanoz ve taze soğanı yumurta, krema ve peynirle karıştırın. Tuz ekleyip dinlendirdiğiniz cevizli kişin üstüne yayın.

180 derecedeki fırında üstü kızarana kadar pişirin. Yaklaşık 45 dk sürecek. İç malzemesinin hala yumuşak olmasına dikkat edin. Fırından çıkınca 10 dk dinlendirip servis yapın.

Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. umarım bunları başkalarına yediriyorsunuzdur sayın filiz ergüven.zira alınacak kiloları düşünmek istemiyorum.

    YanıtlaSil
  2. Ama yemek lazım böyle lezzetleri:)
    Mutlaka deneyeceğim, sevgiler!

    YanıtlaSil
  3. bu kadar basit ve nefis ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten öyle, kiş hamuru zordur, korkutur insanı ama bu tarif kolay ve sonuç da çok çok iyi.

    YanıtlaSil