Cuma

HÜNKAR BEĞENDİ

Cem B.'den
Malzemeler:

Beğendi için:
10 adet orta boy kemer patlıcan (ya da 5-6 adet topan patlıcan)
1,5 kahve fincanı un
1,5 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri (mozarella da olabilir)
2,5 su bardağı süt
(İsteğe göre: 3 kaşık rendelenmiş Hindistan cevizi ya da 1 parça damla sakızı)
1 tk tuz
75-100 gr tereyağı

Eti için:
800 gr. kuşbaşı koyun eti
1 sb rendelenmiş domates ya da 1 yk domates salçası
2 yk sıvı yağ
1 tk biber salçası
2 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 tk tuz
1 tk karabiber
1 çk kimyon (tercihe göre artırılabilir)
(İsteğe göre: 1 tk tarçın)


Tarifi:
Patlıcanları (tercihen mangal ateşinde ya da ocağın üstünde) közleyin. Ilık süte 3 kaşık Hindistan cevizi rendesi (ya da damla sakızını) koyun ve bir kenarda bekletin, patlıcanlara katmadan önce sütün içinden Hindistan cevizlerini alın. İyice közlenen patlıcanları soyup süzülmüş sütle beraber rondodan geçirin.

Geniş bir tencerede tereyağını eritin ve 1,5 kahve fincanı unu kavurmadan erittiğiniz yağa yedirin ve tencereyi ateşten alın.


İçine rondodan geçirdiğiniz patlıcanları da koyun. Bu karışım içine tuz da katarak yeniden ocağa koyun ve kavurmaya başlayın, karışım uygun kıvama gelince içine kaşarı da koyarak iyice karışana kadar kavurmaya devam edin. Beğendi hazırdır.


Et tercihe göre 1 gece buzdolabında içine bir tutam karabiber ve bir diş ezilmiş sarımsak katılmış sütte bekletilebilir. İnce doğranmış soğanı sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine etleri ekleyin ve 2-3 dakika daha kavurduktan sonra ateşi kısın. 2 diş kıyılmış sarımsak da ekleyerek et suyunu çekinceye kadar pişirin. Daha sonra rendelenmiş domates, yarım bardak sıcak suda eritilmiş biber salçası tuz, karabiber, kimyon ve 2,5 bardak suyu da katarak çok kısık ateşte 2 saat kadar pişirin.

Isıtılmış tabaklarda beğendinin ortasına soteyi koyun maydanozla süsleyerek servis edin.

Not: 6 kişiye yetecek miktardadır.

2 yorum:

  1. Çok sevilen bir yemek.Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Çok lezzetli bir o kadar da sevdiğim bir yemektir, hindistan cevizi ve damla sakızı ilk kez duyduğum bir not olarak ilgimi çekti. En kısa zamanda denmek isterim. ellerinize sağlık

    YanıtlaSil