Salı

FESLEĞENLİ MEZGİT

Fesleğenli Mezgit
Yakup 2 Restaurant'da Levent Usta'nın Tarifi
Malzemeler:
1 adet 200-250 gr'lık mezgit
1 sb sirke
1,5 limon
3 kesme şeker
10-15 yaprak fesleğen ya da reyhan
1 adet taze soğan
1 avuç kırık ceviz
Tuz karabiber
İsteğe göre dolmalık fıstık, kuşüzümü

Tarifi:
Filetosunu çıkarttığınız mezgiti 1 imonun suyu, 2 kesme şeker ve 1 bardak sirke karışımına yatırın. 10-12 saat içinde beklesin. Mezgitin sirkede yüzüyor olması gerekiyor. Eğer sirke az gelirse biraz daha ekleyin.


Balık 10-12 saat sonra artık pişmiş bir hal alacak. Balığı tel süzgece koyup iyice yıkayın. Suda bekletip süzün. İçinde kalan kılçıklar varsa temizleyin. Sirkenin keskin tadı gidene kadar 5-10 dakika kadar yıkayın.

Yıkadığınız mezgiti bir tabağa koyun. Üstüne doğradığınız fesleğen ya da reyhan, taze soğan, ceviz ve isteğe göre dolmalık fıstık, kuşüzümü ekleyin. Bir kapta yarım limonun suyu 1 fincan zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, çok az karabiber ve 1 kesme şekeri iyice karıştırıp balığın üstüne dökün. Diğer malzemelerle harmanlayın. Dolapta 1 saat kadar dinlendirip servis edin.

Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. çok leziz gözüküyor! :)
    ayrıca blogunuzun sadeliğine ve görselliğine bayıldım :)

    -------
    http://hayattanyenilikler.blogspot.com/ takip ederseniz sevinirim daha yeniyim :) biraz diyet biraz hayatın lezzetlerinden bahsetmeyi planlıyorum, umarım faydalı olabilirm :)

    YanıtlaSil