Malzemeler:
500 gr dana bonfile
200 gr küçük mantar
1 büyük soğan
100 ml krema
2 yk tereyağı
1 yk zeytinyağı
5-10 sap maydanoz
tuz, karabiber
Tarifi:
Soğanı ince halkalar halinde doğrayın. Mantarları da boylamasına ince ince dilimleyin. Bonfileyi dövdürmeden alın ve jülyen doğrayın.
Bir teflon tavaya biraz zeytinyağı ve 1 yk tereyağını koyun. Eriyince orta ateşte soğanları hafif kahverengileşinceye kadar kavurun. Üstüne mantarları atın açık ateşte mantarlar yumuşayana kadar 1-2 dakika döndürün.
Mantarlar yumuşayınca bu malzemeyi bir kaseye boşaltıp tavaya kalan 1 tk tereyağını ekleyin. Eriyince jülyen kesilmiş etleri atıp açık ateşte her tarafı renk değiştirine kadar 4-5 dakika pişirin.
Üstüne mantar ve soğanları ekleyip çok ince kıyıpmış maydanozu ve kremayı da ekleyip 1-2 dakika daha pişirin. En son tuz karabiber ekleyin.
Sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Not: Bonfile, konrtafile, biftek gibi çok dananın çok yumuşak kısımlarını kullanmanız gerekiyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder