Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI PATLICAN

Z.yağlı patlıcan
Malzemeler:
4-5 adet kemer patlıcan
2 orta boy soğan
4 orta boy domates
2-3 diş sarımsak
1/2 demet maydonoz
1 çb zeytinyağı
Tuz, karabiber, kimyon
1 kesme şeker
2 sb su

Tarifi:
Patlıcanları hemen hemen hiç kabuk kalmayacak şekilde soyun. Küp küp doğrayıp hazırladığınız bol tuzlu suda biraz bekletin.
Soğanları küp küp doğrayıp zeytinyağında kavurun. Üstüne dövülmüş sarımsağı ekleyin. Hemen sonra suyunu sıktığınız patlıcanları ve yine küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin.
En son kıyılmış maydonoz, tuz, şeker, karabiber ve çok az kimyonu ve suyu da ekleyip kapağını kapatın. Orta ateşte yarım saat kadar pişirin. (Eğer düdüklüde yapıyorsanız kaynamaya başladıktan sonra 5 dk yeterli olur.)

Ilınınca ya da soğuk servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder