Salı

İRMİK HELVASI

İrmik Helvası
Cem B.'den
Malzemeler:
1 sb irmik
2 sb süt (bardağın birini 1 parmak eksik doldurun)
1 sb şeker
2 yk tereyağı
50 gr çam fıstığı
yarım portakalın kabuk rendesi

Tarifi:
Süt ve şekeri bir tencerede karıştırıp kaynamaya bırakın. Diğer tarafta bir teflon tavada tereyağını eritip orta ateşte fıstık ve irmiği koyun. Sürekli karıştırarak fıstıkların rengi değişene kadar kavurun.

Kavurduğunuz irmiğin üstüne kaynayan şekerli sütü döküp iyice karıştırın ve kapağını kapatıp 15 dk kısık ateşte dinlendirin.

15 dk sonunda rendelediğiniz portakal kabuklarını da ekleyip iyice karıştırın. Soğuyunca servis edin.

Afiyet olsun.

1 yorum: