Cumartesi
MANTAR SOTE
Malzemeler:
400 gr mantar
1 orta boy kuru soğan
1 yk biber salçası
1 domates rendesi
2 diş sarımsak
2 yk zeytinyağı
Tuz, karabiber, toz kırmızı biber
Tarifi:
Küp küp doğradığınız soğanları zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun. Dövülmüş sarımsak ve salçayı da ekleyip bir süre daha kavurun. Doğradığınız mantarları bu malzemenin üstüne koyup açık ateşte 1-2 dakika kavurmaya devam edin. Üstüne domates rendesini de ekleyip 15-20 dk orta ateşte pişirin.
Mantar biraz su salacak. Suyunu çekene kadar pişirmek yeterli olur. Bu miktar üç kişiye yan yemek olacak kadardır.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder