Cumartesi
ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ
Malzemeler:
4 adet kereviz
1 adet havuç
1 portakal
1 limon
1 büyük kuru soğan
1 çb zeytinyağı
1 sb su
Tuz
Tarifi:
Küp küp doğradığınız soğanları 1/2 çb zeytinyağında kavurun. Üstüne doğradığınız kerevizleri ve havuçları ekleyip karıştırın. Varsa kerevizin yapraklarından da ekleyin. Portakalın ve limonun suyunu sıkıp kerevizlerin üstüne gezdirin. 1 sb suyu ve bir tutam tuz da ekleyip kapağını kapatın. Düdüklüde, öttükten sonra 5 dk, normal tencerede 20-25 dakika pişirin. Yumuşaklığına tadarak da karar verebilirsiniz.
Kereviz soğuduktan sonra bir saklama kabına koyup üzerine kalan zeytinyağını gezdirin ve buzdolabına koyun. Soğuk daha güzel olur.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder