Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ


Malzemeler:
4 adet kereviz
1 adet havuç
1 portakal
1 limon
1 büyük kuru soğan
1 çb zeytinyağı
1 sb su
Tuz


Tarifi:
Küp küp doğradığınız soğanları 1/2 çb zeytinyağında kavurun. Üstüne doğradığınız kerevizleri ve havuçları ekleyip karıştırın. Varsa kerevizin yapraklarından da ekleyin. Portakalın ve limonun suyunu sıkıp kerevizlerin üstüne gezdirin. 1 sb suyu ve bir tutam tuz da ekleyip kapağını kapatın. Düdüklüde, öttükten sonra 5 dk, normal tencerede 20-25 dakika pişirin. Yumuşaklığına tadarak da karar verebilirsiniz.

Kereviz soğuduktan sonra bir saklama kabına koyup üzerine kalan zeytinyağını gezdirin ve buzdolabına koyun. Soğuk daha güzel olur.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder