Pazartesi

LİMON LİKÖRÜ (PORTAKAL VE ZENCEFİL AROMALI)

Cenan T.'den


Malzemeler:
500 ml likörlük alkol
1 litre su (alkolün iki katı kadar oranlanacak)
350 gr şeker
4 adet limonun kabuğu
2 adet portakalın kabuğu
İsteğe bağlı olarak 2cm uzunluğunda taze zencefil ya da 1-2 vanilya çubuğu


Tarifi:

Limon ve portakalları çok iyi yıkayın. Kabukları incecik soyun. (İç kısımdaki beyaz yerler mümkün olduğunca gelmesin)




Büyük bir kavanoza suyu, alkolü, şekeri koyup karıştırın. Portakal ve limon kabuklarını da koyup karıştırın. İsteğe göre aroma için koymak istediğiniz malzemeyi de ekleyin. Ben taze zencefili kabuklarını soyup ikiye bölüp koydum. (İsteğe göre vanilya çubuğunun içi karışıma eklenip çubukları da kavanoza eklenebilir.)

Şeker eriyinceye kadar malzemeleri karıştırın. Kavanozun kapağını kapatıp 3 hafta dinlenmeye bırakın.




Üç hafta sonra kavanozu açıp likörü temiz bir şişeye süzün. Afiyet olsun, şerefe!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder