Pazar

FIRINLANMIŞ SAKIZ KABAĞI ÇORBASI




Malzemeler:

4 adet orta boy sakız kabağı
Yarım bağ maydonoz
Yarım limonun suyu
3 su bardağı et ya da tavuk suyu
Zeytinyağı
Karabiber
Tuz


Tarifi:

Dört adet orta boy sakız kabağını yıkayıp baş kısımlarını kestikten sonra kabuklarını soymadan yanlamasına kesin. Yağladığınız fırın tepsisine iç kısımları yukarı gelecek şekilde dizin. Üzerlerine biraz zeytin yağı gezdirin. Tuz ve bol karabiber serpin. Fırında 20-25 dakika kızartın. Bu süre esnasında bir kez kabakları ters yüz edin. Yumuşayan kabakları fırından çıkartın. Fırınlanmış kabakları yarım bağ maydanoz, yarım limonun suyu, biraz tuz, üç su bardağı sıcak et ya da tavuk suyu (normal sıcak su ya da makarnanın suyunu da kullanabilirsiniz) ile bir kapta blenderden geçirin. Arzu ettiğiniz kıvama gelince soğutmadan servis yapın. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder