Çarşamba

KISIR



Malzemeler:
2 baş soğan
200 gr ince bulgur
2 yemek kaşığı biber salçası
2 limon
8 yaprak marul
10 dal maydanoz
6 adet taze soğan
6 dal nane
1 salatalık
1 domates (isteğe bağlı)
6 tane salatalık turşusu
2 fincan zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Toz kırmızı biber
Kimyon
2 bardak su



Tarifi:
Soğanları rondodan geçirin. Bir tencerede 1 fincan zeytinyağında kavurun. Üstüne salçayı da ekleyip kavurmaya devam edin. Salça da kavrulunca bulguru ekleyip bulguru da kavurun. İçine 1 limonun suyu, tuz, karabiber, kimyon ve toz kırmızı biber ekleyip karıştırın. 2 bardak suyu da ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10dk kadar pişirip altını kapatın. Kapağı kapalı olarak 15 dk dinlendirin.


Marul, maydanoz, taze soğan, naneyi ince ince;  salatalık, domates ve salatalık turşusunu küçük küpler halinde doğrayın. Bulgurla karıştırın. Bu karışımın üstüne 1 limon sıkıp 1 fincan zeytinyağını gezdirin, gerekirse biraz daha tuzlayın.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder