Cuma

MERCİMEK KÖFTESİ


Malzemeler:

1 sb kırmızı mercimek
2 sb ince bulgur
1 kuru soğan
1/2 çb çiçek yağı
1/2 çb zeytinyağı
2 yk biber salçası
1 demet maydanoz
5 adet taze soğanın yeşil kısmı
1 limonun suyu
4 sb su
Tuz
Karabiber
Kimyon
Pul biber (isteğe bağlı)
Marul (isteğe bağlı)

Mercimeği 4 sb suda haşlayın. Mercimekler iyice haşlanıp dağılmaya başladıktan sonra 2 sb ince bulguru ilave edin, kapağı kapatıp ocağın altını kapatın. 20 dk dilenmeye bırakın.

Ayrı bir tavada çiçek yağında 1 kuru soğan rendesini kavurun. İçine 2 yk salçayı ilave edin ve kavurmaya devam edin. Bu karışımı bulgurla mercimek karışımına ilave edin.

İnce kıyılmış maydanoz ve taze soğanı da ekleyin. Zeytinyağı, tuz, karabiber, kimyon, limon suyu ve isterseniz pul biberi de ilave edip tüm malzemeyi karıştırın. Hamur gibi biraz yoğurun. Avucunuzla köfte şekli verip limon ve marulla servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder