Çarşamba

HİNT USULÜ TAVUK

Hint Usulü Tavuk
Kader G.'den
Malzemeler:
600 gr kemiksiz tavuk eti (kuşbaşı doğranmış)
2 yk tereyağı
Başparmak boyunda bir parça taze zencefil
3 diş sarımsak
2-3 adet kuru kırmızı acı biber
1 çb tavuk suyu
100 gr krema
1 tk toz zerdeçal
1 tk safran
1 tk toz kırmızı biber
1 tk köri
1 çk toz kişniş
1 çk toz zencefil
8-10 adet kakule
1 adet kök tarçın
Tuz
Tarifi:
Teflon tavada tereyağını eritin. Kuşbaşı doğranmış tavukları atın orta-açık ateşte kavurmaya başlayın. Rendelenmiş sarımsak ve rendelenmiş taze zencefili de ekleyin. Birlikte 10-15 dk kavurun. Üstüne küçük küçük doğradığınız kırmızı biberi ve diğer baharatları ekleyip tavuk suyunu dökün. Tüm malzemeyi karıştırıp kapağını kapatarak altını kısın. 10 dk kadar pişirin. En son kremayı ekleyin ve sıcak sıcak servis edin. 

Bu tavuğun tamamlayıcısı pirinç pilavı. Mutlaka pilav da yapıp birlikte servis edin. Tavuğun sosu pirinçle bütünleşince çok lezzetli bir yemek ortaya çıkıyor. Yarım saatte hazırlanan bir ziyafet. 

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder