Salı

KÖY ÇORBASI


Malzemeler:

5 adet kereviz sapı
3 havuç
2 adet patates
50 gr kıyma
1 adet soğan
3 yk un
2 tk tuz
1 çk kimyon
1 çk kırmızı biber
2 yk salça
4 sb su
2 yk zeytinyağı

Tarifi:

Zeytinyağı ile unu kavurun. Kavrulmuş una kıymayı ekleyip kavurun bir süre sonra da soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleştikten sonra daha önceden dilimlediğiniz kereviz, havuç ve patatesi bu karışıma ekleyin (dilimleme işlemini istediğiniz şekilde yapabilirsiniz). Bu karışımı da beş dakika kavurduktan sonra tuz ve suyu ekleyin. Pişmeye yakın ise biraz kısık ateşte kaynatarak kimyon ve kırmızı biberi ekleyin. Soğuk kış günlerinde bu çorba içinizi ısıtacaktır.

Afiyet bal şeker...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder