Pazartesi

ŞEFTALİLİ KEK (PEACH CAKE)



Malzemeler:
For English >>

Malzemeler:

1 adet şeftali
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı süt
1 su bardağı un



Tarifi:

Oda sıcaklığındaki yumurtaları tozşekerle karıştırıp çırpın. Sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip bir süre daha çırpın. Un ilave edip  karıştırın. Karışımı yağladığınız kek kalıbına dökün. Kabuğunu soymadan küp küp doğradığınız şeftalileri kek kalıbındaki karışımın içine atın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü pembeleşene kadar 35-45 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.


Ingredients:

1 medium-size peach
4 large eggs (room-temperature)
1 cup (240 ml) sugar
2 teaspoons (10 ml) vanilla powder
2 teaspoons baking powder
1/4 cup (60 ml) whole milk
1 cup flour

In a large bowl, whisk the eggs and sugar together. Add milk and keep whisking. Add baking and vanilla powder, and stir to mix.  Add 1 cup flour and mix well. Pour the mixture into a cake pan, which is smeared with a tiny bit of vegetable oil. Without peeling the peach, dice it into small pieces and place the diced pieces into the mixture (Do not stir anymore). Bake in a pre-heated oven at 180 degree for 35-45 minutes or until golden brown. Bon appetit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder