Cumartesi

HAVUÇLU PORTAKALLI KEK



Senem F.'den
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 sb toz şeker
1/2 sb sıvı yağ
1/2 sb portakal suyu
2 sb un
1 portakal kabuğu rendesi
1 büyük havuç rendesi
1 sb rondoda iri şekilde çekilmiş fındık (ceviz ya da antep fıstığı da kullanabilirsiniz)
1 paket kabartma tozu
1 tk tarçın



Tarifi:
Önce yumurta ve toz şekeri köpürene kadar iyice çırpın. Sonra diğer malzemeleri koyup hepsini harmanlayın. Harcı küçük kek kalıplarına paylaştırın. İsterseniz dikdörtgen bir borcamı yağlayıp harcı dökebilirsiniz. (Bu kek biraz yoğun olduğundan büyük kek kalıbında içi iyi pişmiyor o nedenle ya borcamda ya da küçük kalıplarda pişirmenizi öneririm.)

Önceden 175 dereceye kadar ısıttığınız fırında 20dk pişirin.

Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder