Cuma

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

Taze Fasulye
Malzemeler:
1 kg taze fasulye
1 adet büyük soğan (ya da 2 adet orta boy)
1 domates
1 diş sarımsak
1 kesme şeker
1 çb zeytinyağı
Tuz, karabiber
1,5 sb su

Tarifi:
Çalı fasulyeyi ayıklayıp boydan ikiye ve ortadan ikiye bölün. Soğanları küp küp doğrayın. Domatesi rendeleyin.

Düdüklü tencerenin dibine zeytinyağını koyup soğanları kavurun. Üstüne küçük parçalara ayırdığınız sarımsağı da ekleyip biraz daha çevirin.

Kavrulmuş soğanın üstüne fasulye ve az domates rendesini ekleyin. Şeker, tuz ve biraz karabiberi de serpip suyu da ekleyin ve düdüklüde 10 dk, normal tencerede 40 dk pişirin.

Fasulyeler yumuşayınca altını kapatın. Ilınmasını bekleyip servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder