Humus |
(1 kase humus için)
1 çb nohut
1 fincan tahın
1 limon
1 fincan zeytinyağı
2 diş sarımsak
Tuz
Tarifi:
Nohutları bir gece önceden suya koyun. Ertesi gün nohutları 20-30 dk düdüklü tencerede haşlayın. Süzüp nohutların kabuklarını soyun.
Rondonun içine kabuklarını soyduğunuz nohutları, dövülmüş sarımsakları, zeytinyağını, limon suyunu, tahını ve tuz koyup iyice karıştırın. Ezme kıvamına gelince bir tabağa koyun. İsterseniz üstünü kırmızı biberli tereyağı kızdırıp süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Not: Biz kavrulmuş susamdan yapılan tahın kullandığımızdan rengi biraz daha koyu oluyor.
Çok severim humusu.Elinize sağlık:)
YanıtlaSil