Çarşamba

FIRINDA PATATESLİ TAVUK


Malzemeler:
8 adet but ya da but üstü tavuk eti
8-10 adet küçük soğan
2 adet büyük boy patates
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
1 yk un


Tarifi:
Soğanları ve sarımsakları soyun bütün halde kalsın (eğer büyük soğan kullanıyorsanız 4'e bölün.) Patatesleri soyup kalın halkalar halinde doğrayın. Tavuk parçaları, patates ve soğanları bir kabın içine koyup baharat ve tuzla harmanlayın.

Fırın torbasının içini biraz unlayıp tüm malzemeyi içine doldurun. Eğer sığmazsa iki fırın torbasında bölün. Önceden ısıttığınız fırında 200 derecede yarım saat kadar pişirin.

Servis ederken tavuk ve patateslerin üstüne suyundan da gezdirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder