Kabak Ograten |
4 adet kabak
1 sb süt
1 yumurta
4 yk un
1/2 demet dereotu ya da maydonoz
150 gr kaşar peyniri
50 gr tereyağı
2 yk galeta unu
1/2 muskat
1 fincan zeytinyağı
tuz, karabiber
Tarifi:
Kabakları soyup yuvarlak ince dilimler halinde doğrayın. Bir tencerede su kaynatın ve kabakları kaynayan suya atıp 3-5 dk haşlayın. Süzün.
Kabaklar ılınınca üstüne kıyılmış yeşilliği, peynirin yarısını, süt, yumurta, un, tuz, karabiber ve muskat rendesini koyup karıştırın. Yağladığınız fırın tepsisine tüm malzemeyi yayın. Galeta unu ve geri kalan kaşar rendesini karıştırıp üzerine yayın. Tereyağını da 3-4 parça halinde en üste koyun. Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Not: İsterseniz kabağı rendeleyerek yapabilirsiniz. O zaman haşlamak gerekmez.
Nefis bir tarif.Graten'e kabak da ıspanak da çok yakışıyor:)
YanıtlaSil