Fesleğenli Mezgit |
Yakup 2 Restaurant'da Levent Usta'nın Tarifi
Malzemeler:1 adet 200-250 gr'lık mezgit
1 sb sirke
1,5 limon
3 kesme şeker
10-15 yaprak fesleğen ya da reyhan
1 adet taze soğan
1 avuç kırık ceviz
Tuz karabiber
İsteğe göre dolmalık fıstık, kuşüzümü
Tarifi:
Filetosunu çıkarttığınız mezgiti 1 imonun suyu, 2 kesme şeker ve 1 bardak sirke karışımına yatırın. 10-12 saat içinde beklesin. Mezgitin sirkede yüzüyor olması gerekiyor. Eğer sirke az gelirse biraz daha ekleyin.
Yıkadığınız mezgiti bir tabağa koyun. Üstüne doğradığınız fesleğen ya da reyhan, taze soğan, ceviz ve isteğe göre dolmalık fıstık, kuşüzümü ekleyin. Bir kapta yarım limonun suyu 1 fincan zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, çok az karabiber ve 1 kesme şekeri iyice karıştırıp balığın üstüne dökün. Diğer malzemelerle harmanlayın. Dolapta 1 saat kadar dinlendirip servis edin.
Afiyet olsun.
çok leziz gözüküyor! :)
YanıtlaSilayrıca blogunuzun sadeliğine ve görselliğine bayıldım :)
-------
http://hayattanyenilikler.blogspot.com/ takip ederseniz sevinirim daha yeniyim :) biraz diyet biraz hayatın lezzetlerinden bahsetmeyi planlıyorum, umarım faydalı olabilirm :)